Ruilen & retourneren

Retourneren

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent over een product en het wilt ruilen of retourneren. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, liefst per e-mail via: hello @ vaatamsterdam.com. Uiterlijk binnen vijf dagen zullen wij reageren.

Herroepingsrecht

Bent u consument, dan heeft u het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken en beoordelen, zoals u ook in een winkel doet.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in uw bezit is, of bij meerdere artikelen in een bestelling, die afzonderlijk worden geleverd, de dag waarop u het laatste artikel hebt ontvangen.

U maakt gebruik van het herroepingsrecht door ons binnen de gestelde termijn hiervan in kennis te stellen. Dit kan door het invullen en versturen van het modelformulier, of door alle gegevens betreffende uw bestelling en de te retourneren artikelen te mailen naar hello @ vaatamsterdam.com. Na ontvangst hiervan ontvangt u van ons een bevestiging (via e-mail) tezamen met een retourformulier en instructies.

U kunt het artikel alleen terug sturen als het artikel compleet is en in de originele staat (met kaartjes) en in de verpakking. U mag het/de artikel(en) uitpakken en bekijken, maar enkel ter beoordeling. Het artikel mag niet worden gebruikt of onnodig beschadigd raken. Ga er zorgvuldig mee om.

De artikelen die u wilt retourneren moeten binnen 14 dagen na uw melding worden teruggestuurd. Daarna vervalt het recht van ontbinding. Zorg ervoor dat het artikel dat wordt geretourneerd goed wordt verpakt om beschadiging tijdens het verzenden te voorkomen. Indien een artikel beschadigd terug komt of verloren raakt, dan wordt de schade verrekend, met als maximum de prijs die voor het artikel is betaald. Bewaar daarom ook uw verzendbewijs totdat u van ons te horen hebt gekregen dat de terugbetaling is verwerkt.

Het terug te betalen bedrag wordt uiterlijk binnen 14 dagen na verwerking van het retour terugbetaald. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u ons hebt betaald. Tegoeden, ontstaan door het verzilveren van een waardebon betalen wij niet uit. De kosten voor de retourzending dient u zelf te betalen, deze worden niet door ons vergoed.

Let op! Items in de sale aangeschaft worden niet vergoed met het terugstorten van het bedrag naar uw rekening maar worden teruggenomen met als uitbetaling een tegoedbon, die uitsluitend gebruikt kan worden op de website.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op bestellingen die gedaan zijn door klanten met een zakelijk account (B2B).