Over VAAT

Wat zijn de meest suffe items in de keuken die ook altijd in het zicht hangen? Precies: Thee- en keukenhanddoeken. Daar brengt VAAT verandering in. Voor alle mensen die van lekker eten én een leuk interieur houden…

Instant upgrade
Toen ik een nieuwe keuken kreeg en op zoek ging naar bijpassende doeken, kon ik deze niet vinden. Mooie doeken nog wel, maar vaak droogden ze dan weer voor geen meter of was er geen bijpassende keukenhanddoek bij te krijgen. Met een achtergrond in de mode ben ik ze daarom maar zelf gaan ontwerpen en ontwikkelen.

Vaat is dan ook een cadeautje voor je keuken, een instant upgrade. Met elke set creëer je een andere look in de keuken. Net als een mooie vaas met bloemen waarmee je de sfeer in de keuken aanpast aan de jaargetijden of je stemming. De keuken vormt vaak toch het middelpunt van het huis. Niet voor niets staat iedereen op een feestje altijd in de keuken. Nooit meer saaie thee- en keukenhanddoeken en meer kleur in de keuken dus.

Kwaliteit en duurzaamheid
De doeken zijn gemaakt van in Portugal gesponnen garen en jacquard geweven doek van 100 procent katoen. Je draagt dus bij aan productie zonder uitbuiting van mensen en vervuiling door verre transporten. Ook zijn de doeken van hoge kwaliteit waardoor ze langer meegaan dan platgeweven doek.

De fabriek waar VAAT wordt geproduceerd, heeft een Oeko-Tex certificering. Dat is een internationaal erkend keurmerk voor textiel dat aangeeft dat een product geen restanten van chemicaliën, zoals zware metalen, verfstoffen of bestrijdingsmiddelen, bevat die schadelijk kunnen zijn voor de huid en de gezondheid van de mens. Ook wordt alleen BCI-katoen gebruikt. Het Better Cotton Initiative is een samenwerkingsverband dat zich richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt.

Cadeau met een twist
Maar het allerfijnste is natuurlijk dat je nooit meer hoeft na te denken wat je iemand gaat geven die net is verhuisd, een nieuwe keuken heeft of als je eens iets anders mee wilt nemen naar een etentje dan een bloemetje of fles wijn.

Kim de Vries, oprichter VAAT